Transport & overslag

Hoondert verzorgt zowel transport als overslag van materialen. Wij beschikken over diverse transportmiddelen, zoals (uitschuifbare) diepladers, kiepwagens, kraanauto’s en busjes. Ook voor transport over water kunt u bij ons terecht: wij hebben pontons in verschillende formaten. Voor het laden en lossen van materialen maken we gebruik van diverse soorten overslagmachines en telescoopkranen.

Transport
Voor vrijwel alle transporten (bulkgoed en stukgoed) kunt u bij Hoondert terecht. Ons wagenpark is zeer uitgebreid en omvat onder andere diverse soorten kiepauto’s, met vaste bak of met afzetcontainers, kiptrailers, kraanauto’s, (uitschuifbare) diepladers, busjes, eventueel met aanhanger en een gevaarlijke stoffen-auto (ADR). Voor transporten over kleinere afstanden en door ruiger terrein zijn onze knikdumpers uitermate geschikt.
Wij beschikken ook over een tankauto om op locatie machines af te tanken.

In het geval van uitzonderlijk transport zijn, in verband met de afmetingen en gewicht van de lading, ontheffingen en transportbegeleiding vaak een vereiste. Wij kunnen het gehele transport voor u verzorgen, inclusief de benodigde ontheffingen en transportbegeleiding.

Hijswerk
Onze telescoopkranen zijn vooral actief in de sectoren industrie, bouw, civiele techniek en haven. Door de range van machines kan zowel klein als groot hijswerk uitgevoerd worden.
Onze compacte, lichte telescoopkranen zijn bij uitstek geschikt voor indoor-hijswerk. Onze grotere telescoopkranen hebben de capaciteit om zware onderdelen van bijvoorbeeld (petro-) chemische installaties te plaatsen. Voor grote hijswerken hebben we de beschikking over crawler cranes welke ook op diverse locaties ingezet kunnen worden.

Hijswerk vraagt om speciale benodigdheden. Wij zijn dan ook in het bezit van kubels, pallethaken, vloeren- en stenenklemmen en diverse werkbakken.

De sector verticaal transport moet voldoen aan strenge eisen. Om u te verzekeren van een hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau is de ISO-9001 en VCA**-certificering van toepassing.

 

schroot inladen

Stukgoed
Het dienstenpakket van Hoondert voorziet ook in het lossen of laden van stukgoed of zeecontainers. Een telescoopkraan of eventueel een combinatie van telescoopkranen brengt de goederen aan wal. Ook de verdere afhandeling en het transport over land kunt u door ons laten verzorgen.

Bulkgoed
Met behulp van diverse soorten materieel assisteren wij bij het lossen van bulkgoed. Binnenvaartschepen met ladingen variërend van kunstmest tot basaltblokken lossen wij met hydraulische kranen die zijn voorzien van een in hoogte verstelbare cabine. Bepaalde scheepsruimen vereisen nog het nodige tremwerk. Hoondert voorziet in deze behoefte met bobcats en laadschoppen.

Milieuterminal te Vlissingen-Oost
Op onze Milieuterminal, in het havengebied Vlissingen-Oost, is overslag, kortdurende en middellange opslag, en behandeling mogelijk van materialen die gezien hun aard onder andere een vloeistofdichte vloer (2,5 ha) en een gescheiden riolering vereisen.
Door de ligging aan een belangrijke zee- en binnenvaart haven met een eigen kade en de goede aansluiting op het wegennet kunt u kiezen uit transport over water of transport per as.

De milieuvergunning omvat een breed scala aan stoffen en activiteiten
Ook boord-boord overslag is mogelijk waarbij eventueel een drijvende kraan wordt ingezet.
Voor nagenoeg alle stoffen geldt dat wij hier ook bewerkingen op uit kunnen voeren zoals breken, zeven, sorteren en dergelijke.
Wij houden de nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Bent u op zoek naar een andere toepassing, neem dan gerust contact met ons op.
Katshaven te Kats
Dicht bij de havens van Rotterdam, Vlissingen-Oost en Antwerpen biedt Katshaven BV u mogelijkheden voor op- en overslag en hijsmogelijkheden voor zeer zware objecten.
Het totale terreinoppervlak bedraagt 70.000 m2, waarvan 30.000 m2 gereserveerd is voor twee zware overslagkranen met elk 750 ton hijscapaciteit. Het terrein is geschikt voor opslag en/of de productie van grote objecten. De overslagkranen kunnen ruim 80 meter boven water bewegen.