Calamiteiten bestrijding

Met diverse overheidsinstanties hebben wij contracten afgesloten voor de inzet van materieel en medewerkers bij calamiteiten op het land en water. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Ons materieel is overal inzetbaar en onze mensen zullen adequaat reageren in elke situatie.

Catamaran

Om calamiteiten op het water snel te kunnen bestrijden heeft Hoondert de catamaran Octopus laten bouwen. Het aluminium schip heeft een afmeting van 13 x 5.60 meter en een diepgang van 60 cm. Dankzij deze geringe diepgang is het mogelijk om dicht onder de kust te werken. De Octopus kan een snelheid van ca. 50 km per uur halen en bij calamiteiten dus snel ter plaatse zijn.

Het schip is uitgerust met veegarmen. Via het A-frame dat op het achterdek is gemonteerd worden de olieschermen die aan boord zijn in hoog tempo uitgerold om zo de omvang van een calamiteit te beperken. Ook beschikt het schip over speciale infrarood apparatuur om eventuele drenkelingen op te kunnen sporen.

De Octopus wordt ook ingezet als duikvaartuig en voor personenvervoer en algemene ondersteuning. Het schip is inzetbaar tot 15 mijl uit de kust en is voorzien van een ruime stuurhut die onder overdruk kan worden gezet. De bemanning beschikt over de modernste communicatie- en navigatieapparatuur. De Octopus is ook uitermate geschikt voor survey-werk en kan hiertoe uitgerust worden met allerlei survey-apparatuur.